Nu börjar det bli svårt att variera sig och jag är faktiskt nöjd med de övriga årens. Men det blev ändå en annan smaksättning i år. Fast ganska snäll. Och en sak är säker, de är superlättrullade!
Helst om man gör som jag började med i fjol; spritsa strängar med spritspåse utan spritsmunstycke, dela i lika stora bitar, rulla.
0,75 dl vispgrädde
0,75 dl creme fraiche
0,75 dl vatten
1 dl ströbröd
2 msk worchestershiresås
1 msk sirap
2 msk fransk senap
1 sor gul lök(finfinhackad, stekt gyllene och mjuk i smör)
2 tsk salt
0,5 tsk malen vitpeppar
1 ägg
1 kg blandfärsBlanda vatten, grädde, cf och tillsätt därefter ströbrödet. Låt detta svälla. Blanda sedan i övriga ingredienser. Blanda noga, gärna i matberedare. Rulla bullar. Stek. Färdigt!
4 kommentarer:
Jag hittade din blogg av en slump nu på morgonen då jag sökte recept på köttbullar :) vilket bra tips på att rulla köttbullar :D har själv köpt 2,2 kg köttfärs (suck) som jag ska göra köttbullar av och det där var ju ett skitbra tips :D
Hej Lisa. Hoppas att knepet funkar för dig. För mig blir det så lättrullat så jag hinner inte blinka. Helst när maken hjälper till.
God Jul!
/Anna-Eva
Köttbullarna var mycket goda!
Christina
Tack Christina! :)
/A-E
Skicka en kommentar