Jag har fastnat på att laga mat som sköter sig själv i ugnen. Den här är så himla enkel och god. Och medan den är i ugnen kan man diska upp. Jag som inte äter så mycket kolhydrater serverade detta med wokade grönsaker. Gottgottigottgott!
500-600 g kycklingfilé
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
2 msk soya
1 tsk sambal oelek
1 msk tomatpuré
½ tsk torkad rosmarin
Ost
500-600 g kycklingfilé
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
2 msk soya
1 tsk sambal oelek
1 msk tomatpuré
½ tsk torkad rosmarin
Ost
Dela filéerna på längden i två delar och sen varje del en gång till på samma sätt. Lägg i en ugnsform. Vispa ihop allt utom osten och slå över kycklingen. Hyvla eller riv lite ost över. Släng in i ugnen 225 grader ca 30 min.
4 kommentarer:
*Låter som mat i min smak, saker som sköter sig själva i ugnen alltså. Ska testa denna, brukar ha det mesta hemma :)
Gör det. Lätt att variera kryddorna är det med. Har testat med fläskfile också, funkade lika bra.En sån här sats blir både middag och lunch åt mig och maken. Praktiskt.Och dessutom nästan godare dan efter :)
Ursäkta jag låter kanske som en gris här men måste bara fråga.
Du skrev att denna rätt är "nästan godare dagen efter". Vad menar du egentligen?
För om det är nästan godare så betyder det att det inte är godare. Så den är max lika god dagen efter, där har vi maxgränsen. Och om den hade varit MINDRE god dagen efter så hade du aldrig skrivit "nästan godare", eller hur? Det betyder att den minst är lika god som dagen innan?
Detta betyder ju att den är exakt lika god dagen efter. Varför i helvete skriver du "nästan godare dagen efter" då?
haha där satt den!
Skicka en kommentar