torsdag 20 oktober 2011

Pistagemandelbiskvi med mjölkchoklad-och blåbärstryffelOch här är receptet på mitt vinnande bidrag nummer ett. Chokladbidraget som jag hade med mig hemifrån.

Biskvibotten:

2 äggvitor
2 dl strösocker
100 g skalade naturella pistagemandlar

Vispa äggvitorna för hand en liten stund. Vispa i sockret och låt stå ca 5 min så att sockret smälter lite. Mal pistagemandeln och rör ner den i smeten.

Rita en rund cirkel på ett bakplåtspapper. Exempelvis med en springform som mall. Bred ut smeten i cirkeln och baka i 175 grader ca 15-20 minuter.

Den ska ha blivit lätt ljusbrun på ytan och kännas torr. Om bottnen är svår att lossa från pappret kan man pensla med vatten på baksidan. Placera bottnen på ett vackert fat och bred tryffelsmeten över.

Tryffel:

0,75 dl vispgrädde
50 g smör
150 g mjölkchoklad (gärna Fazer)
40 g torkade blåbär(finns på hälsokosthyllan)

Koka upp smör och grädde. Bryt chokladen i småbitar och rör ner i gräddblandningen. Eventuellt får man värma lite försiktigt så att all choklad smälter. Finhacka blåbären och rör ner i tryffeln. Bred ut allt över biskvibottnen och förvara i kylskåp fram till servering. Detta är en konfektkaka och bör avnjutas i små portioner till en kopp kaffe. Som garnering kan man strö hackad pistagemandel över kakan innan den ställs i kylen.


2 kommentarer:

Markus- johannesbo sa...

Oj, alla favoritsmaker i ett. Måste prov att göras någon gång.

Anna-Eva sa...

Det måste du absolut! :)