måndag 3 september 2007

Portabello med ljummen sallad på råris, gröna bönor och rucola samt sås av soltorkad tomat och valnöt


Detta är faktiskt inte speciellt avancerat. En himla god vegetarisk rätt och mitt bidrag till månadens cyberkock.



Recept för 2
2 Portabello svampar

Stek dem sakta i smör och olja, salta och peppra.

Sallad

1 dl råris
100 gram gröna bönor
2 nävar rucola
någon god tomat (jag hade gula miniplommon)
lite kryddgrönt, vad du tycker om

Dressing

Skal och saft av ½ lime
2 msk kallpressad rapsolja
1 krm salt
peppar från kvarn

Koka riset och bönorna, blanda allt med salladen och servera.


Sås

½ dl valnötskärnor + några extra
50 gram soltorkade tomater i olja
1 tsk olja
½ tsk torkad chili
1 tsk tomatpuré
2 msk vatten
salt å peppar

Blanda allt och mixa. Smaka av med salt och peppar. Grovhacka sedan några kärnor till och blanda med såsen så den blir lite crunchy.

Inga kommentarer: