onsdag 19 september 2007

Russinchutney med chili och citron


Jag köpte en påse russin som var torra och sockriga. Men till matlagning duger de bra. Den här enkla chutney´n passar som tillbehör till stekt fisk eller fläskkött.

2 dl russin (mina var gulgröna, stora av okänd härkomst)
½ dl vatten
saft från en halv citron
2 msk råsocker
½ tsk chiliflagor
1 tsk neutral olja
rivet skal från ½ citron

Hacka över russinen och lägg dem i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser utom citronskalet. Koka ihop på medelvärme ca 10 minuter. Tillsätt citronskalet. Och så klart, blir den för tjock får du späda på med lilte mera vatten.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Spännande recept. Kan nog vara suveränt till maträtter med marockanska influenser.

Anonym sa...

Helt i min stil....innehåller ju chili :-)

Kinna Jonsson sa...

Låter jättegott!