tisdag 15 juli 2008

Strawberry Daiquiris, recept medmera


Äntligen semester! Semestern påbörjades genom att gå av nattskift klockan 7.00, sova till klockan 13.00 och därefter tura med syrran. Till frukost drack jag öl och åt danska pölser. Gör inte om det om du är en klok människa.

Efter några svängar över sundet hamnade vi istället på The Tivolis uteservering. Det var ett smart drag. Sköna soffor att kura ihop sig i, trevlig personal, bra uppassning och framför allt, goda drinkar. Syrran hade druckit en Strawberry Daiquiri i Malmö och var sugen på en till. Tyvärr fanns det inga jordgubbar i baren.

Men syrran är inte sämre än att hon tar saken i egna händer och inhandlar jordgubbar på egen hand. Tjejen i baren kopplade direkt när vi kallade henne till oss och sedan serverades vi varsin underbar jordgubbsdrink med smak av sommar, sol och semester. Tack!

Besök The Tivoli om du vill ha prisvärt pubkäk och stora portioner till rimliga priser.

Recept:

Detta är den klassiska ofrusna varianten!(Fast om du mixar med isen blir den typ frusen, eller tar frysta gubbar)

4-6 cl ljus rom
6 st stora jordgubbar(rensade)
1 msk färskpressad lime
1 msk sockerlag(blir inte fel med strösocker eller vit sirap heller..)

Mixa allt och skaka i shaker med is. Serveras i  kylda cocktailglas med jordgubbe på kanten. I den klassiska ska du alltså sila drinken så den blir slät. Men vanligast på krogen är mixad med lite is och osilad.

1 kommentar:

Marsala sa...

ag är ju ingen drink- groggfantast men det här känns mera frukt än sprit. Rekommenderas!
OCH!!! Glöm inte att använda dina vackraste glas!