Festlig vardagsmat som alla gillade
Du behöver:
4 laxfiléer
sambal oelek, salt
ca 200 g äggnudlar(okokta)
1 liten påse wokgrönsaker
en näve rostade cashewnötter
Woka grönsakerna mjuka och varma i sesamolja. Bryt nudlarna i småbitar och koka dem. Blanda med grönsakerna, nötterna och woksåsen. Några extra stänk Kikkoman soya på det och woken är klar att servera.
Woksås:
2 msk finhackad färsk ingefära
0,75 dl ostronsås
2 msk Kikkoman soya
0,5 msk chinkiangvinäger (eller balsamico)
1 tsk farinsocker
Fräs ingefäran i olja och slå på övriga ingredienser. Koka upp och ställ sen åt sidan. Woksåsen ska användas till att pensla laxen med innan den blandas i woken.
Pensla laxfiléerna med sambal oelek och salta. Stek i olja tills laxen är precis genomstekt. Pensla rikligt med woksås på laxskivorna och ställ åt sidan tills woken är färdig. Då är det dags att servera. Smaklig spis!
2 kommentarer:
Nu blev jag hungrig igen.....
Mmmm, vad gott det ser ut. Det var länge sedan jag gjorde lax med nudlar.
Hälsningar Mamma Mat
Skicka en kommentar