lördag 24 januari 2009

Kladdkaka


När jag söker på Google får jag 455 000 träffar på "kladdkaka". Det är banne mig inte klokt. Själv åt jag kladdkaka, originalet, väldigt ofta i tonåren. Och när Hulda bodde hos mig 1997/98 gjorde vi kladdkaka varje tisdag med ädelvisp och såg på Glappet.

Nu är jag äldre och latare och tyckte med ens att mitt klassiska kladdkakerecept borde förnyas. Inte orkar väl jag smälta smör?

Förnyad kladdkaka

100 g riktigt rumsvarmt smör
1,5 dl farinsocker
1,5 dl strösocker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
0,75 dl vetemjöl
50 g mörk blockchoklad

Rör ihop smör och socker. Tillsätt äggen, ett i taget.Grovhacka chokladen. Blanda övriga ingredienser och tillsätt dessa till äggsmeten. Slå upp i smord och bröad form med löstagbar botten. Baka i 175 grader ca 30 minuter.Inte längre i alla fall.

Servera gärna ljummen med vispgrädde. Det är ju bara så gott.

Ännu godare kladdkaka? Se HÄR!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Mumsmums! Kladdkaka är bara för gott! Och visst skall det vara lättvispad grädde till! :-)

Anonym sa...

Kladdkaka är ju sååå himla gott:)Det är också gott med gammaldags vaniljglass till kladdkaka.

Anonym sa...

Ohh, det mins jag, vad mysigt det var! /Hulda

Anonym sa...

Finns inget som slår en härlig kladdkaka. Servera gärna med grädde och physalis. Mumma!