Jag jagar ofta nya tillbehör till exempelvis köttbiten. Gratäng är gott men tjatigt. Här kommer en variant på gratäng men ändå inte. Sting har den i alla fall. Kanske ett tips till den grillade köttbiten i helgen?
Bacon-chili potatis (räcker till 4)
3 bakpotatisar
2,5 dl vispgrädde
2 tsk sambal oelek
1 paket bacon
salt
Strimla baconet och knaperstek. Lyft upp men spara fettet. Tillsätt lite olja. Skär bakpotatisen i tjocka skivor. Stek dem efter hand i baconfettet. De behöver inte bli mjuka, bara få färg. Salta skivorna lätt. Lägg dem i en gratängform. Blanda grädde och sambal. Strö baconet över potatisen. Slå över grädden. Kör in i 200 graders ugn tills potatisen är riktigt mjuk. Ca 25 minuter.
5 kommentarer:
Låter som något man måste testa! Har så svårt att få till kryddningen när jag steker kött. Det liksom lägger sig mest ovanpå:) Lite potatis med sting till borde ju göra susen då. Får man fråga vad slags olja du brukar använda när du steker? Själv har jag oftast rapsolja hemma. /Katarina
Ja det är rapsolja som gäller här med. Jag tycker den har god smak, är prisvärd och ger ett bra resultat.
oj vad gott. känns kanske som lite mastigt, men man behöver ju inte äta så mycket tillbehör :-)
Mums! Jag letar alltid efter nya tillbehör till köttet! Har hittat ett gäng men letar ändå fler. Bra tips!
Kram Karin
Det där lät riktigt gott, alltid kul med lite variation till det grillade köttet.
Skicka en kommentar