fredag 30 mars 2007

Hot chili..


..mat för en karl eller en familj som arbetat flera timmar i trädgården.



Lata mammans chili


Ca 1 kg benfri högrev
2 burkar konserverade körsbärstomater
2 dl vatten
1 msk olivolja
3 msk farinsocker alternativt råsocker
2-3 tsk salt
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 tsk krossad svartpeppar
2 tsk hel spiskummin
2 st chipotle chilifrukter


Skär köttet i ganska grova bitar. Hacka lök och vitlök grovt.
Blanda allt i en ugnsfast gryta eller form med lock.

Sätt in i ugnen 150-175 grader ca 4 timmar. Titta till grytan ett par gånger under tiden.

När köttet är sönderkokt och trådigt är chilin klar. Då kan den ätas som den är tillsammans med sallad och bröd och eventuellt en klick gräddfil eller guacamole, eller så kan man tillsätta 3-4 dl kokta vita bönor eller valfri sort. Då kräver dock grytan lite mer sås. Tillsätt några msk tomatpure och ett par dl vatten och koka upp igen. Smaka av.

2 kommentarer:

Kristina Eriksson sa...

Det där med att laga chili i ugnen är intressant! Å det är så mycket man ska pröva men man kan ju inte äta hur mycket som helst...ett delikat dilemma!

Anonym sa...

chipotle....mmmmmm