måndag 19 mars 2007

Potatisbröd


Potatis i brödet gör det saftigt. Mjölsort går att variera som man vill.


Ett paket jäst
½ dl olja
250 g kokt kall pressad potatis
3 tsk salt
4 dl ljummet vatten
Ca 6-7 dl Lantbrödsmjöl 4 sädesslag

Lös upp jäst i lite av vatten samt oljan, tillsätt potatis och salt, resten av vattenet och mjölet lite i taget. Jag brukar göra en lös deg och sedan tillsätta resten vid utbakningen, då blir det lättare att arbeta degen ordentligt. Låt degen jäsa 1 tim, gärna i ugnen. Baka ut valfri form och låt jäsa en halvtimme till. Pensla brödet med vatten och strö lite mjöl över som garnering. Grädda 200 grader ca 30 min. Ett välkänt knep är att vända på brödet och knacka på det. Låter det ihåligt är det färdigt.

1 kommentar:

Anonym sa...

hepz!
ska genast testa ditt potatisbröd. Jobbar på ett lunchställe o d e kul att variera bröde så mycke d går.
tack!