torsdag 27 september 2007

Vit choklad pannacotta och plommonkompott med stjärnanis


Ingen direkt nyskapande dessert men väldigt god i sin enkelhet.


Vit choklad pannacotta

150 gram vit choklad (smakar bäst med Fazer bakchoklad)
4 dl vispgrädde
2 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Koka upp grädden. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i den varma grädden. Rör ner gelatinbladen. Slå upp i portionsformar och ställ i kylen några timmar. (Receptet reviderat 11/3 2008)

Plommonkompott

500 gram plommon, gärna blandade färger.
2 dl vatten
1,5 dl ljust muscovadosocker
½ vaniljstång
5 stjärnananis

Skålla, skala och kärna ur plommonen och skär fruktköttet i bitar. Koka upp socker , vatten och den skårade vaniljstången. Lägg i plommon och stjärnanis. Koka tills lagen börjar bli sirapsliknande. Ta upp och skrapa ur resteranade frön från vaniljstången. Låt svalna och ställ sedan i kyl. Den smakar bäst riktigt kylskåpskall. Kompotten är även god ensam med bara lite tunn grädde.
Annat som är gott till pannacottan är att köpa 1 paket fryst mango, 1 paket fryst ananas och tina och blanda med inkråmet från 3 stycken passionsfrukter.

4 kommentarer:

Anonym sa...

oj, så gott! :D

Anonym sa...

Det var gott för det var jag som åt den / Timpa

Den lata och tjocka mammans son :)

annamaria sa...

Ja det är underbart gott med pannacotta! Gjorde en variant med kardemumma för ett tag sedan - kan rekommenderas. Lite annorlunda men gott. Passar bra med päronkompott till. Trevlig blogg du har!

Marsala sa...

Men ojj, Timpa. Drog du i dej allihop?