En alldeles förträfflig och lättlagad dessert är detta!
Plättssmet:
1,5 dl vetemjöl
1 dl majsmjöl (obs EJ maizena vilket är majsstärkelse)
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 msk socker
2,5 dl mjölk
0,5 dl smält smör
1 ägg
Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner mjölken och smöret och sist ägget. Stek plättarna i plättlagg. Använder du plättlagg av gjutjärn behövs kanske lite stekfett åtminstone första omgången.
Servera plättarna med blåbär och likörgrädde. Sikta florsocker över bär och plättar så ser det extra mumsigt ut.
Vispa ungefär 2 dl grädde och smaksätt med cointreu efter smak. Det finns säkert fler likörer som passar men detta var vad jag hade hemma.
2 kommentarer:
Jag vill köpa ett plättlagg men det MÅSTE vara instekt. Tror jag ska sno mammas i smyg.
När jag sa till pappa att alla nyblivna mammor borde få en plättlagg på BB, fick jag ett av honom! Det har jag lånat ut till familjer där behovet har varit större emellanåt. Dvs, när min plättätare hellre åt på stan. Så det är synnerligen väl instekt :)
Skicka en kommentar