Mamma och jag har kalasat surströmming igen. Sist var i juli med syrran och nu tyckte vi det var dags igen. Lite mer i tiden (jag ligger efter med bloggandet).
Vi passade på när Togge var borta. Timpa skulle vara med men ångrade sig raskt när burken var öppnad. Jag ska inte återge hans uttryck om vad det doftade.
Vi drack Mateus Rosé till och det gick alldeles utmärkt. Men nu dröjer det innan vi äter denna delikatess igen.
3 kommentarer:
jag är alltså sugen på att testa det här med surströmming. har aldrig gjort det nämligen. undrar dock hur lycklig sambon skulle bli om jag började öppna burkar hur som helst här hemma.. hmm.
Då får väl jag bjuda dig på en liten smakbit nästa år :)
Enklare att göra en klämma med matjes eller ansjovis. De allra allra flesta skåningar som jag tex föredrar osyrad sill. Kicken förstås och uppskattas men smaken blir ännu bättre med osyrat.
/Kent
Skicka en kommentar