söndag 25 november 2012

Lasagne - världens godasteHär kommer det utlovade receptet på världens godaste lasagne. Självklart kan man lägga till och dra ifrån ingredienser. Exempelvis; ta bort svampen om du inte gillar, ta finkrossade tomater, skippa vinet..
Jag blev suuuuperförtjust i ostkrämen istället för ostsås, enklare och sååå mycket godare! Try it!

Köttfärssås

700 g blandfärs
2 förpackningar(papp) Mutti passerade tomater
2 msk tomatpuré
8 champinjoner
1 gul lök
2 stora vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
ev vatten
färsk basilika
salt, peppar, cayenne

Bryn färsen i en stekpanna i lite olivolja. Bryn löken och svampen i en stekgryta, tillsätt tomatpuré och fräs vidare en stund. Tillsätt köttfärsen. Salta och peppra. Slå på vin och tomat och låt såsen puttra på ca en timme.Smaka av. Om såsen blir för tjock, späd med lite vatten.

Ostkräm

250 g ricotta
2 st mozarella
50 g vällagrad ost, gärna Parmesan, riven
2 ägg
hackad persilja(efter smak)
salt, peppar

Mosa mozarellan och blanda med övriga ingredienser.Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen tills den ska användas.

Färska lasagneplattor(ca 200 g)

1 mozarella samt riven ost till gratinering

Bygg ihop lasagnen:

Jag använde en oval glasform(ca 35x24 cm). Börja med lite köttfärs i botten och pussla sedan på med lasagneplattor. Jag klippte och pusslade så det täckte botten. Därefter ett mer rejält lager köttfärs, hälften av ostkrämen och därefter lasagneplattor igen. Upprepa. Därefter blir det ett lager lasagneplattor och köttfärs. Täck med skivad mozarellla och riven ost. Slå formen i bänken ett par gånger så den sätter sig. In i ugn 175 grader ca 1 h. Låt vila lite. Allra godast blev den i lunchlådan dagen efter, så den vinner på att lagas i förväg!

Inga kommentarer: