måndag 8 oktober 2007

(Väldigt) Ädel kyckling med spenatpasta


Jag missade cyberkockens deadline. Jag försov mig. Men jag bjuder på recept ändå. Kanske får jag vara med och tävla, kanske inte :)

Kyckling med ädelost, äpple och valnötter
2 kycklingfiléer
1 stort äpple
1 rödlök
2 dl creme fraiche
½ dl mjölk
½ gräddädelost
salt, peppar
1 tsk kinesisk soya
1 näve valnötskärnor

Grön tagliatelle
Gör så här:
Skär bort fruktköttet runt kärnhuset på äpplet och skiva det, skiva löken, strimla filéerna. Stek hela rasket i lite olja tills det fått fin färg. Salta lätt och peppra. Slå på creme fraichen och smula ner osten. Koka ihop. Smaksätt med soya. Servera till spenatpasta. Strö hackade valnötter över vid serveringen. Receptet räcker till 4 en vanlig vardag med grönsaker till. I mitt hem räckte det till tre men jag har tonåring.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Låter gott, måste testas!/Y

Marsala sa...

Mmmm...

pipopp sa...

Snabbt, gott, enkelt.
Kan knappast bli bättre :-)

Med en färgrik sallad till blir min mage nöjd.

Frida sa...

Det där låter ju som en bra grej att göra med resten av ädelosten. Hoppas du har hämtat dig från sockerchocken efter kakbuffén.