torsdag 4 oktober 2007

Grön sparrissoppa med salta tillbehör




Grön sparris finns billigt i frysdisken. I min affär får man 500 g för 20 kr. Det här är en enkel soppa som är ganska menlös i ensamhet. Tillbehören behövs.

Grön sparrissoppa
400 g grön sparris
6 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 dl grädde
salt och peppar

Tillbehör: Kallrökt skinka i bitar, hyvlad parmesan, strimlad salladslök
Variation: Låt 50 gram vällagrad ost exempelvis präst, koka med i soppan en stund och mixa sedan skummigt. Då kan de salta tillbehören uteslutas.

Gör så här:

Skär bort knopparna från sparrisen och lägg dem på en tallrik. Resten av sparrisen kokas mjuk i vattnet + buljongtärningarna. Mixa. Slå i grädden, koka upp och smaka av med salt och peppar. Micra sparrisknopparna. Fördela knopparna på fyra tallrikar och slå upp soppan. Servera tillbehören vid sidan om. (Eventuellt behöver soppan silas, det beror på hur träiga skaften är.)

1 kommentar:

Marsala sa...

Soppa är gott! Det fick jag aldrig medans jag bodde hemma. ...Menar Hulda bodde hemma.