måndag 14 december 2009

Glöggparty 2009

I lördags ställde jag till med ett litet glöggparty och det var riktigt, riktigt trevligt och mysigt. Tack Camilla, Janet och Vida för att ni ville komma och förgylla min dag! Det här är vad jag tvingade i dem. Men de lever än så det var nog ingen fara.


Välkomstdrink: Glögg Royal enligt Lata mamman. Kall skogsglögg med mousserande vin. Inte helt fel faktiskt. Oerhört nyskapande om jag får säga det själv.



Pepparkakor och ädelostcrème. Små kycklingbullar med gurka. Fikon och blodapelsinmarmelad. Till marmeladen; dinkelkex och svart Prima Donna(ej med på bild).

Snittar av pepparkaksbröd, med kräftröra kryddad med lime och harissa.


Mini-mjölkchoklad pannacotta, recept här.



Kladdiga chokladmuffins enligt detta recept.


Glöggen jag serverade var som sagt då Skogsglögg. Den var god i bären och välkomstdrinken men ganska trist som traditionell glögg.
Själva huvudglöggen var en
Blossa starkvinsglögg spetsad med lite mörk rom. Varning! Starkt!
Till desserten serverade jag Lucia Chokladglögg. Doftade godare än den smakade men var godkänd.
Mitt alkoholfria alternativ var Havtornspecialistens goda, fräscha glögg.


1 kommentar:

Anna-Eva sa...

Jag serverade även nachos med köttfärs, gratinerade med ost men de kom inte med på bild. Jag gjorde vanlig tacofärs med tacomixpulver. Gav den lite extra smak av kanel och anchochilepulver. Passade utmärkt till glögg.