torsdag 18 januari 2007

Kladdkaka med mörk choklad



Julen är över och vi har varit duktiga några veckor med mat och motion. Dags att synda!
Detta är en kaka av tryffeltyp och den ska lagas kvällen innan, den går inte att servera ljummen.


Marabou-choklad kladdkaka

4 ägg
2 dl socker
2, 5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g smör eller margarin
200 g Marabou mörk choklad

Vispa ägg och socker poröst. Smält chokladen tillsammans med matfettet. Blanda ihop detta med resten av ingredienserna. Slå smeten i en smord form med löstagbar kant.

Grädda i 225 graders ugn i exakt 12 min.
Observera att kakan är mycket kladdig, nästan flytande nu. Det ska den vara!!!
Låt kakan svalna och kyl den sedan ordentligt innan den serveras med en klick vispgrädde.

Ack så syndfullt..
Om du vill göra muffins istället. Pensla alluminiumformar med smält smör. Ta i rejält med smet. Ca 20 st blir det. 225 grader 5 minuter. Inte mer!

2 kommentarer:

Anonym sa...

har testat o göra den här kladdkakan o den va riktigt god :D

Hans sa...

Jag instämmer, riktigt god!