söndag 5 augusti 2007

Bakfyllesallad


Goda kalorier i grönt sällskap. En sallad av bacon, krutonger, grillade tomater och så ostdressing över hela härligheten. Gott!



Detta behövs till salladen:
Sallad, körsbärstomater, bacon (½ paket p/p), bröd-gärna ciabata
eller nåt annat med lite tuggmotstånd.

Dressingen: (Ca 2-3 port)
50 gram lagrad ost (typ präst)
0,5 dl majonnäs (gärna Hellmans)
2 msk vatten
1 tsk pressad citron
1 tsk olivolja
svartpeppar
Mixa allt med mixerstav. Låt stå kallt till servering.

Salladsberedning:
Tryck tomaterna på magen så det mesta kärnhuset försvinner, beräkna 6 tomater per man. Lite, lite olja över och salt, eventuellt någon örtkrydda och sen in i ugn tills de fått färg. Gör dressingen. Stek baconet och stek sen brödet (så mycket ni vill ha) i baconflottet. Sen är det bara att slänga i hop salladen.

1 kommentar:

Marsala sa...

Måste man va bakfull? Smakar inte krutongerna gott ändå?