lördag 11 augusti 2007

Laxtournedos med kantarellsås och rostad mandelpotatis


En enkel liten rätt faktiskt och mycket god i all sin enkelhet.Idag är det Sverigetema som gäller för mig. Jag skriver receptet för två för vi är ju bara två i hushållet just nu.


Börja med potatisen. Ta så många du tror att ni äter och dela dem i mindre bitar. Ringla aningens olja över och rosta i ugn 200 grader ca 15 min. Ta ut, lägg på en smörklick och salta lätt med flingsalt.


Laxtournedos
2 bitar skinn och benfri lax.

Rulla laxen så den smala, tunna änden hamnar i mitten av rulle. Fäst med cocktailpinnar. Rulla kanten i grovmalen svartpeppar. Salta lätt. Stek på bägge sidor i smör och avsluta med en liten skjuts in i ugnen. Tänk på att inte översteka laxen bara.


Kantarellsås
150 gram kantareller
2 dl vispgrädde
½ tsk vetemjöl
1 tsk kinasoya
salt och peppar

Fräs på kantarellerna i smör och pudra över mjölet. Slå över grädden och soyan. Koka ihop. Smaka av.
Lägg upp på tallrikar. Servera valfri grönsak till.

Inga kommentarer: