Häromdagen grillade vi i kolonin. Det var en enkel måltid, fläskfilé, marinerade grönsaker och rödbetstsatziki.
Marinerade grönsaker är lätt att göra. Använd de grönsaker du tycker om. Jag hade morötter, haricot verts, grön sparris, rödlök och paprika. Av paprikan gjorde jag mycket och rostade dem i ugnen men övriga grönsaker stekte jag på spisen. Börja med de hårda och ta i övriga efter hand. Låt dem ha tuggmotstånd kvar.
Marinera sedan i olivolja, salt, peppar, citronsaft, rivet skal från citron och /eller lime, vitlök. Grönsakerna är även goda att blanda med pasta eller kokt tärnad potatis eller med bulgur eller couscous.
När det gäller paprika så har Kinna ett bra tips inför vintern.
Rödbetstsatziki (räcker till 3)
2 dl naturell yoghurt
1 färsk rödbeta
2 vitlöksklyftor
½ tsk rostad och stött spiskummin
salt efter smak
Riv rödbetan grovt och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt. Låt stå och dra ett tag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar