Sara: För att göra ister smälter man späck. Det tar flera timmar på spisen på svag, svag värme. På späcket finns alltid lite kött kvar och detta smälter naturligvis inte utan blir kvar i grytan som långfriterade fläsksvålar. Så det smakar typ fläsksvålar fast godare. De smälter i munnen.
11 kommentarer:
Ser ut som sk. fettgrevar. Det som blir kvar när man smälter ister.
/rolf
Fantastiskt! Helt rätt gissat. Vad imponerad jag blir.
usch...
När jag var liten kallades det för finkor och jag äääälskade dom!
Y
Det här har jag aldrig sett, förklara gärna hur det smakar ! :)
Åh, salighet!
Sara: För att göra ister smälter man späck. Det tar flera timmar på spisen på svag, svag värme. På späcket finns alltid lite kött kvar och detta smälter naturligvis inte utan blir kvar i grytan som långfriterade fläsksvålar. Så det smakar typ fläsksvålar fast godare. De smälter i munnen.
Åh jisses, det vill jag testa. Har du mer utförlig beskrivning på hur man gör ? (Eller så idiotförklarar jag mej här och nu!) =)
Jag gissade också rätt. Typ... Det ser ju ut som stekt svål. Typ...
Men gott är det :)
/Sys
Have read about "fettgrevar" in ancient litterature about Sweden.
/The Cultural anthropologist
Jag gissade också rätt. Det här kommer jag ihåg att mormor bjöd på och jag har inte ätit det på många många år.
Skicka en kommentar