fredag 14 mars 2008

Couscous med kyckling och grönsaker


En snabblagad favvis. Den lata (dvs jag) köper en färdiggrillad kyckling och rensar allt kött. Bort med skinnet! Frys in i små påsar, 60 g i varje, att plocka fram till lunchlådan.

1 port ca 300 kcal

0,75 dl fullkornscouscous
0,75 dl vatten
1 tsk olivolja
2 dl wokgrönsaker, Classic
60 g kycklingkött
Sambal oelek, salt, pepar, kryddgrönt, lätt-
yoghurt

Lägg couscousgrynen i en skål och slå på kokande vatten. Lägg en tallrik över och låt stå. Micra grönsakerna mjuka. Tina kycklingen i micron. Kolla att grynen är klara. Blanda allt. Smaka av med salt, peppar och sambal och valfritt kryddgrönt. Ta nån matsked yoghurt på vid serveringen. Några gröna russin är också gott att ha i men höjer såklart energi intaget.

1 kommentar:

Marsala sa...

Du vet väl att bulgur är nyttigare för där har inte vitaminerna lakats ur.