Jag fortsätter vara nyttig. Den här gången en middagsrätt. Receptet räcker till fyra.
Recept
500 g färska rödbetor
500 g potatis
150 g purjolök
2 stekta kycklingfiléer
salt, peppar, timjan
Sås
Rör ihop:
1 dl grekisk eller turkisk yoghurt med
dijonsenap efter smak. Smaka av med
salt och peppar
Tillagning: Skala rödbetor och potatis. Skär var sort för sig i kuber. Koka dem mjuka var för sig i lättsaltat vatten. Ca 10 min för potatisen och något längre för rödbetorna. Häll av vattnet. Skär kycklingen i bitar. Strimla purjon. Sätt en stor stekpanna på spisen och stek på purjon i 2-3 tsk olivolja. Tillsätt övriga ingredienser när purjon mjuknat och fått lite färg. Smaka av med salt, peppar och lite timjan. Servera med senapsyoghurten och den som är mycket hungrig kan steka ett ägg till.
1 kommentar:
Låter väldigt gott! Ska absolut testa!! =)
Skicka en kommentar