söndag 15 juni 2008

Peters poppers


Det här är min kära bror Peters skapelse som han bjöd på när jag var där uppe på besök i maj. Peter kan som jag vakna med ett recept i huvudet och när vi provlagar är det för det mesta en alldeles utmärkt receptidé. Servera popparna nyfriterade som smårätt eller entrérätt , gärna direkt vid spisen tillsammans med ett gott vin eller en öl.


Peters poppers

200 g jordärtskocka
1 hönsbuljong tärning
50 g Västerbottenost
2 äggulor
3 msk vetemjöl
½ tsk hel brödkummin
några varv peppar från kvarn
olja till fritering

Skala och skär jordärtskockorna i små tärningar. Slå på vatten så det knappt täcker och lägg i buljongtärningen. Koka tills de är mjuka och vattnet kokat in. Har inte allt vatten kokat in så slå bort det. Mosa skockorna med en visp, inte för fint. Riv osten grovt. Stöt kumminfröna. Blanda alltsammans noga. Det blir en ganska lös smet. Värm upp oljan i en fritös eller i kastrull på spisen. Klicka i en matsked smet per popper men fritera max fyra stycken åt gången, de bränner lätt. Fritera gyllenbruna och servera genast.

Inga kommentarer: