En saffranspannkaka som kan varieras och göras magrare genom att använda mjölk istället för grädde och ännu nyttigare med sötningsmedel eller honung i stället för socker. God är den i alla fall. Så här i efterhand tycker jag faktiskt att den är godare än den gjord på risgröt/A-E 090806
Saffranspannkaka
1 dl sötmandel
3 ägg
1 dl socker
0,5 dl vetemjöl
3 dl vispgrädde
500 g keso
1 g saffran (2 påsar à 0,5 g)
Skålla, skala och hacka mandeln grovt. Blanda alla ingredienser noga. Smöra en stor ugnsform. Slå i smeten och baka 1 timme i 175 graders ugnsvärme. Servera med bär och grädde eller sylt och grädde.
8 kommentarer:
Oj, vad mkt nytt sedan jag var inne häromdagen!
Ja jag hade ju råkat halka lite efter, men nu är jag ifatt.
Men ojj! Skulle man ha grädde i den!?
Attans vad sugen jag blir..det här ska jag göra i helgen!! SÅ snygga bilder, på allt i din blogg..hit ommer jag ofta o kollar i fortsättningen! Kanon! Tina
Tack Tina. Testa på du :)
Det ser jättesmarrigt ut!Trevlig blogg!
Åh gud så gott det är såg ut! Saffran & Keso är ju bara för smarrigt så vilken underbar kombination och rätt!! Mumsmums! =)
En till med saffran, underbart gott, ska testa! Kollar igenom din blogg och hittar mycket gott!
Skicka en kommentar