tisdag 11 november 2008

Kräftskagen


Det här är väl en rätt som inte behöver någon vidare presentation och jag har inte precis något exakt recept. Så här gjorde jag i alla fall:

Skagenröran

1 burk kräftstjärtar i lake
Hellmans majo(annars vanlig)
dill
1 tsk finhackad rödlök

Låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt. Hacka dem grovt och krama ur dem innan du lägger dem i en skål. Tillsätt lite majonnäs i taget tills du känner dig nöjd. Ta i ett par matskedar hackad dill och löken. Låt stå i kyl.

Vid serveringen smörsteker du fyra kantskurna skivor formfranska, lägger på sallad, salladsmix från påse är både gott och dekorativt. Fördela skagenröran ovanpå. Lägg på en sked röd stenbitsrom eller löjrom. Garnera. Och du som vill göra räkskagen..gör likadant fast med räkor :)

Inga kommentarer: