fredag 6 november 2009

Älskade Sjömagasinet


Den från Kalix smakade bäst

En hälleflundra att dö för


Under torsken gömde sig en oxsvansragu som var underbar . Men vart tog lardon vägen?

Förra helgen hade jag och maken en magisk kväll på Sjömagasinet i Göteborg. Vi åt fantastiskt god vällagad mat och blev så mätta så vi nästan inte visste hur vi skulle orka ta oss tillbaka till hotellet efteråt. Smakar det så kostar det. Det är inte billigt att äta där men det är värt vartenda öre. Detta var menyn för kvällen:


Kalix och Vänernlöjrom serveras på klassiskt vis
***
Pocherad hälleflundra med rökt räksmör, blåmusslor och pepparrotsroyale
***
Stekt Lardolindad torskrygg serveras med Madeira- och tryffelsås, oxsvansragu, halstrad anklever samt potatispuré
***
Ubriaco di Recioto
***
Chokladfondant med havtornssorbet och rosmarindrömmar


Grebbestads Lager
***
Bourgogne, Pernand-Vergelesses 1 :er Cru Sous Frétille 2006 Deux Montille
***
Pomerol, Château Moulinet-Lasserre 150 cl 2005 Jean-Marie Garde
***
Toscana, Gloria Sangiovese 2004 Mondo del Vino
***
Port, Tawny S. Leonardo 20 Years Old Màrio Braga-Herdeiros


Besviken blev jag bara på desserten. Rosmarindrömmar smakade för mig ingefära och skar sig mot den alltför syrliga havtornssorbeten. Resten fick med beröm godkänt flera gånger om. Och osten..en explosion i gommen både bildligt och bokstavligt. Den vill jag smaka igen.

2 kommentarer:

Bendel sa...

Det låter som en alldeles underbar måltid!

Anonym sa...

Lardon smälter på köttet när den tillagas, det räcker faktist att man gnider runt lardo i händerna så är det flytande!

/markus