söndag 22 november 2009

Mjölkchokladpannacotta med glöggmarinerade bär




Det här blev en riktig höjdardessert. När bären marinerat färdigt är det bara att sila ifrån glöggen och dricka upp den. En trevlig dessert till glöggfesten.

Pannacottan (4 port)

4 dl vispgrädde
150 g Marabou Mjölkchoklad
2 gelatinblad



Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Koka upp grädden. Tillsätt chokladen bruten i bitar. Rör med visp tills chokladen smält så den inte fastnar i botten. Tillsätt gelatinbladen. Slå upp i fyra portionsglas/skålar. Låt stå i kylen några timmar.




Glöggmarinerade bär

3 dl frysta hallon+blåbär
1-2 dl Grytthyttan Skogsglögg (nr 96460)






Lägg de frysta bären i en skål. Slå på glöggen. Marinera några timmar framme på köksbänken.

3 kommentarer:

Remsan sa...

Gud, vad det låter gott! Måste absolut testa detta.

Anonym sa...

Det va grymt gott !

Anonym sa...

gottgott!