onsdag 29 augusti 2012

Mars- Paris

I slutet av mars kom vi äntligen, äntligen till Paris! Vi reste med Easy Jet från Köpenhamn och det var helt kanon. Billigt, snabbt, inga problem alls.

Vi hade bokat hotell via Coop Hotellpremie, jag älskar dem, alltid superbra tycker jag, enkelt och billigt. Bokar nästan alla weekendresor med dem. LÄNK. Vi bodde centralt, nära Triumfbågen och Champs Elyseés. Och vi bestämde oss för att promenera oss igenom stan. Ja, självklart inte hela men till allt vi ville se.

Kanonfint sommarväder bjöd den franska huvudstaden på i dagarna tre trots att det var så pass tidigt på året. Vi tackade och bugade. Och sen traskade vi, som sagt.
Mitt enda måste var besök på Ladureé men det fanns ju flera stycken. Så det blev faktiskt besök på två olika, bland annat orginalbutiken/caféet på rue Royale. Mycket tjusigt. Maken snöade in på deras Tarte Citron och så köpte vi med oss macarons bien sur.
Och på makens 35-årsdag åt vi en Tarte Tatin som också var to die for, fast på ett vanligt fik nära Jardin Luxembourg.
 


Samma dag råkade vi hamna mitt i högmässan i Notre Dame, vilken känsla det var. Vi blev nästan katoliker på stående fot.


Inga kommentarer: