Mitt bidrag är klart. Och det var faktiskt svårt den här gången. Jag måste erkänna att jag först lagade en rätt som inte alls föll mig på läppen. Men så tog jag nya tag och skapade den här. Förvånansvärt gott blev det.
Gratinerade musslor med rökt ost, ingefära och koriander
500 gram blåmusslor med skal
Gratängsmör
50 gram smör
50 gram riven rökt smältost
1 stor skiva kantskuret vitt bröd
2 tsk riven färsk ingefära
3 msk hackad färsk koriander
några stänk tabasco
citron, salt
Koka först blåmusslorna. Det går på ett kick i bara lite vatten med lock på kastrullen. Låt dem rinna av i durkslag och svalna. Sätt på ugnen 250 grader.
Blanda ihop ingredienserna till gratängsmöret.
Riv av det överflödiga skalet på musslorna och placera dem på ett ugnssäkert serveringsfat. Salta lätt och pressa citron över musslorna. Lägg en klick smör på varje mussla.
Gratinera i ugnen ca 10 min tills de fått fin färg. Servera genast som plockrätt eller förrätt tillsammans med ett svalt vitt vin. Mmmmm.
5 kommentarer:
Åh, det låter jättegott! Bra jobbat! :)
När vet man om du vann?
Du får läsa om tävlingen inne på Anne´s blogg, länken finns ovan.
Va roligt, vi pratade om musslor nu i helgen( första gången jag åt det)
Finns inte precis så mycket musslor runt om Sala;) Tror inte det blir något bidrag till Cyberkocken men någon dag ska jag ge mig på att laga musslor!
Så, nu finns sammanställningen uppe! :)
http://annesmat.blogspot.com/2007/06/cyberkocken-nationaldagsversion.html
Skicka en kommentar