Det blir 4 stora portioner av den här satsen eller 6-8 mindre beroende på hur kraftig varmrätt du har eller hur hungriga ni är. Den är ganska mäktig.
2 dl creme fraiche
1,5 dl mjölk
2 msk finskuren rödlök
1 msk finskuren gräslök
1 liten burk rom (jag tycker bäst om löjrom men fick hålla till godo med färgad stenbits)
3 gelatinblad
Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten. Rör ihop resten av ingredienserna. Smält gelatinet och tillsätt det under omrörning. Slå upp i portionsglas. Ställ kallt att stelna.
Gelé
0,5 dl pressad citron
0,5 dl vatten
1 gelatinblad (blötlagt)
strimlat citronskal
Värm citron och vatten i en skål i micron, tillsätt gelatinbladet.
När moussen har stelnat något i kylen tar du fram den och garnerar med citronstrimlorna. Gör gelén och skeda den över moussen. All gelé kanske inte går åt. Ställ kallt igen tills geléet stelnat.
Servera moussen med miniknäcke.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar