onsdag 27 juni 2007

Pa amb oli


Ordagrant, bröd med olja, serveras överallt på barerna på Mallorca. Det är rostat lantbröd som gnidits in med olivolja och vitlök och på de flesta ställen kunde man välja pålägg därefter. Exempelvis jamon serrano y queso som jag har gjort här. Under skinkan och osten fanns även lite finhackad tomat. Men skinkan, jag gråter när jag tänker på hur god serranoskinka är på plats, nyskivad eller karvad skulle man kanske säga, för hand direkt. Det är så goooooott!


Pa amb oli

1 brödskiva rejält lantbröd eller surdegsbröd
en kvarts tomat ca (urkärnad, finhackad och lätt saltad och pepprad)
vitlök
olivolja
serranoskinka
ost

Rosta brödet och gnid in det med vitlök och droppa olivolja över hela smörgåsen, hur mycket bestämmer du själv men ganska generös får man vara. Lägg på tomathacket och generöst med skinka riven i små bitar och så ost. Klart.

2 kommentarer:

Nikke sa...

Fantastiskt gott till lunch eller som tilltugg till ett glas öl eller vin på eftermiddagen.

Anonym sa...

Mmm men det måste vara manchego ost!