lördag 16 juni 2007

Risbollar


Baka utan ugn kan vara praktisk i sommarstugan eller husvagnen. Här är ett recept på risbollar.

Enkla och snabba att fixa.

100 g SMÖR (eller mjölkfritt margarin)
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 dl havregryn
2 dl puffat ris ( Vårgårda ris)

Vispa helst med elvisp smör och socker riktigt luftigt. Rör ner havregrynen och riset. Forma bollar och rulla sedan dessa i mer puffat ris. Förvara helst i kylskåp.

25 kommentarer:

Maria sa...

Jag antar att tröstematen kommer fram nu. Funkar dom här?

Anna-Eva sa...

Japp, åt en halv sats idag :)

Anonym sa...

För mycket socker, Gott att hälla över lite oboy!

Anonym sa...

übergoda

Anonym sa...

hur många blir det på en sats??

Anonym sa...

goda risbullar

Anonym sa...

hej!vill bara säga tack så hjärtligt för detta fina recept på risbollar! jag har letat länge efter detta recept och ska äntligen göra mina egna!
tack ännu en gång!
/en 24-åring som älskat risbollar sedan barndomen,både mammas och mina favoriter:)

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Tack för ett fint recept :) Blev jättegoda!

Anonym sa...

bra recept ni har gjort det kan vara bra när man ska ha gäster

Anonym sa...

Suuuuupermumsigt! Har letat länge efter ett sånt här recept! De smakar exakt som när man var liten... fast dessa är bättre... utan konserveringsmedel... ! ;-)
TACK

Jennie sa...

nu är dom i kylen sen blir det smaka av dom goda bollarna :)

Sandra sa...

Googlade på Risbollar och recept och hamnade här :) Detta måste provas!

Anonym sa...

hejsan, ska man smälta smöret innan man använnder elvisen ?/ nybörjare

A sa...

Nej, nej, nej inte smälta smöret :)

/A-E

Anonym sa...

Jätte goda risbullar ska baka desse nu till ett barndop.
Dom smakar som såna köpta ju.
Ska prova och ta i lite mjölk några droppar så det blir lättare att få i hopa dom.

kimme sa...

Åt dessa som jag stoppade i en källarfranska. På första skolrasten..supergott! Äntligen har jag hittat receptet!

Anna-Eva sa...

Vad kul att ni är så många som uppskattar det här receptet =)

Anonym sa...

mumms mumms för folk som inte har mycket tid. går snabbt att sätta i hopa och goda att äta :D super super !!! :D

Mathilda :) sa...

Tack! Dessa är ybergoda och kan inte sluta äta dom! Har gjort dom tre gånger nu efter detta receptet, du har gjort de läsbart för både unga och gamla ;)

Anna-Eva sa...

Kul att höra Mathilda och även anonym ovan :)

Cecilia sa...

Jättegoda! Precis gjort en omgång :-)

Anonym sa...

När jag gör risbollar tar jag florsocker istället så smakar det inte lika sött. Jag vispar dessutom en äggvita för att få dem porösare o häller även äggulan i smeten.

Anonym sa...

Kan man frysa dom ?☺

Anna-Eva sa...

Hej. Är osäker på om riset blir bra då. Tror det blir löst och inte så aptitligt. Provfrys en nåt dygn. Tina o testa. Skriv gärna hur det gick sen.

Anna-Eva sa...

Hej. Är osäker på om riset blir bra då. Tror det blir löst och inte så aptitligt. Provfrys en nåt dygn. Tina o testa. Skriv gärna hur det gick sen.