fredag 2 maj 2008

Dagens skörd!


Idag när vi körde bort lite kvistar i kolonilotten dök plötsligt en sån här liten rackare upp. Och en till och en till och en till.. Jag plockade 11 stycken och det finns fler kvar. Toppmurklor på kolonilotten! Jag blev alldeles fruktansvärt häpen och har inte smält det ännu. Antagligen kommer de från täckbarken vi har i den delen. Säg mig nu vad jag ska göra med dem?

5 kommentarer:

annamaria sa...

Jag googlade lite...hittade detta: Färska toppmurklor, stek i olivolja, litet salt och peppar, tillsätt en skvätt vitt vin, låt vinet koka in, häll över något grädde och låt det hela puttra några minuter MUMS,MUMS. Vad avis jag är!!!!!!!!!

Anna-Eva sa...

Jag visste att ni skulle bli avis :)
Tack för tipset, problemet är bara att jag för tillfället förbjudit mig själv att äta allt det där goda så jag får torka dem. Fler tips mottages gärna. Får man inte äta godsakerna kan man iaf läsa om dem :) :)

Marsala sa...

Det var ju inte NÅGRA stycken! I morrn åker jag ut med Lajen och letar. Hur många dagar är det nu våra klimatzoner skiljer?

Kinna sa...

Fantastiskt. Du jag tror de måste torka för de innehåller ämnen som är skadliga för njurarna. Sedan ska de ligga i vatten. Häll bort vattnet. Sen kan man göra ljuvlig soppa eller god sås på dem och det ser ut som om du lyckats fint med att anrätta dem.

Anna-Eva sa...

Kinna: Toppmurklor är inte giftiga som stenmurklor och därmed ska man inte hälla bort vattnet :)