Sötsyrlig yoghurtglass med svenska jordgubbar. Mmmm. Ringla lite honung över som pricken över i.
1 dl socker
1 dl vatten
1 vaniljstång
2 äggulor
3 dl grekisk yoghurt
2 dl vispgrädde
Lägg äggulorna i en bra vispbunke. Koka upp socker, vatten och den skårade vaniljstången. Låt koka till ungefär hälften återstår. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och vispa ner den heta lagen i äggulorna. Vispa länge med elvisp tills smeten tjocknat. Vispa grädden, inte för hårt. Rör ner yoghurten i äggsmeten. Tillsätt vispgrädden. Frys in.
2 kommentarer:
Åh det ska jag minsann prova, mumsade precis i mig liknande men med vaniljglass till (inte helt fel det heller;) så tack för tipset!:)
Svenska jordgubbar? Vilken planet bor du på?
Skicka en kommentar