tisdag 27 maj 2008

Mexikansk midsommar


Klicka på bilderna så ser du bättre!


Nu är det dags att presentera min stora midsommarsatsning. Jag vill på inget sätt slå sönder vår fina svenska midsommartradition men visst skulle det vara kul att variera sig ibland? Först ut är därför ett tips på en svensk midsommar i mexikansk anda. Läs och inspireras. Fler tokiga tips kommer.


Tacosill med tortillaknäcke

2 burkar matjessill i bit
2 dl crème fraiche
1 rödlök
4 msk Santa Maria Taco Spicemix

Låt sillbitarna rinna av på hushållspapper och skär dem i mindre bitar. Blanda crème fraichen med kryddmix och hackad rödlök. Rör i sillen. Låt stå ett dygn för bästa smak.

Tortillaknäcket gör du genom att pensla mjuka tortillabröd med lite olja och baka i het ugn tills de är hårda och frasiga. Bryt brödet efter hand och lägg sillröran på.

Till sillen dricker vi Corona med lime och istället för nubbe, Tequila såklart, med salt och citron.


Duka upp ett härligt bord med sill, salsa, guacamole, tortillachips i olika smaker och grillad chorizo. Till efterrätt blir det Chokladfondue med chili. Doppa jordgubbar, ananas och marshmallows. Skölj ner med söt-salt-syrlig Margueritha.

Salsa

Koka en tomatsås av finhackade hela tomater på burk(godast), ½ hackad lök, 1 vitlöksklyfta, 1tsk god vinäger, salt och peppar och lite olivolja. Låt svalna och rör ner en finhackad urkärnad tomat, ½ finhackad grön paprika, 2 tsk limesaft och några stänk tabasco (så stark du vill ha den).

Choklad och chilifondue

200 g Marabou mörk choklad
2 dl vispgrädde
½ tsk chiliflagor, torkade
2 tsk brun farin

Lägg allt i en kastrull och låt sakta chokladen smälta ihop med grädden.

Inga kommentarer: