fredag 27 juni 2008

ACE-link Helsingborg


Min kära lilla mamma vann för en tid sedan 4 t/r biljetter på ACE-link via Lokaltidningen. Trevligt, eller hur? Idag var det dags för oss att lösa ut biljetterna och ta oss en tura över vårt vackra sund. Togge och jag var hungriga så bistromenyn lockade.

Caesarsallad med kyckling, sommarsallad med chèvre och marinerade vindruvor samt hamburgertallrik föll valet på. Detta är klassiska rätter, så pass klassiska så att man inte kan misslyckas..eller? Jodå, på ACE-link kan man köra dessa rätter totalt i botten trots att menyn dessutom var helt ny för dagen och man borde vilja sälja sig inför sommaren.

Ärligt talat vet jag inte om jag ska skratta eller gråta åt eländet. Här sitter man med hela Sveriges semestrar framför sig och Helsingborg är ett av Sveriges populäraste turistmål med Helsingör som dragplåster. Man har en superfin restaurang med regionens vackraste utsikt. I och med att båten är så pass liten kan man ju se havet från bägge sidor av båten när man sitter där. Servicen var utmärkt. Det röda vinet på glas var ovanligt välsmakande och rejält uppfyllt och värt sitt pris på ca 45 kr. Men maten..kom och hjälp mig.

Ceasarsalladen kostade 105 kr och bestod av 4 blad romansallad, rejält med kycklingbitar, halvrå kall bacon, torra brödkrutonger från påse och några stackars körsbärstomater samt det hela bestrött med lite riven parmesan från påse. Ingen dressing överhuvud taget. Ridå nr 1!

Sommarsalladen bestod av en blandad grönsallad med burkmajs samt två grillade skivor chèvre och några helt omarinerade brunmissfärgade gröna vindruvor. Inget bröd, ingen dressing, ingen smaksättning what so ever. 95 kr. Ridå 2!

Hamburgertallrik. Burgare av halvfabrikat, samma sallad som sommarsallad ovan, lite saltgurka samt färdigköpt hamburgerdressing. Burgaren smakade friterad samt fisk. Hård i kanterna och mjuk i mitten. Pommesen var överfriterad och frityroljan definitivt på gränsen. 135 kr. Ridå 3!

Till avslutning vågade vi oss på varsin kaffedrink. Dessert var uteslutet efter rådande omständigheter. Kaffedrinkarna var dock utmärkta!

Skärp er ACE-link, ni har ju hela sundet i er hand, ta vara på det! Jag trodde verkligen inte att något kunde bli sämre än Scandlines. Fortfarande leder således Tycho Brahe trots sina för höga priser.

9 kommentarer:

Sara sa...

Då vet jag vad jag ska hålla mej borta ifrån!:)

Anna-Eva sa...

Ni har världens bästa mat i LA. Där betalar man och får det man betalar för. Och ibland till och med mer. Ni har väldens bästa pizza(typ i hela stan), kebab på Rhodos, biff på tychos, pubkrubbet är bra ungefär överallt och det kostar ju inget!Gourmetmat lagar jag ju bäst själv eller gillar att äta på välrenommerade krogar när jag har råd(vilket jag har vart annat år typ he, he).Och jag är dumt förtjust i falafeln på rådhustorget i vagnen om den står kvar, hoppas det. Och så älskar jag Poul på Seglarpaviljongen, rejäla portioner, härliga människor. Varför bor jag i Hbg egentligen? :)

Sara sa...

Vi är kanske bortskämda med maten här i Landskrona, för när jag åker till andra städer så rynkar jag mest på näsan och tycker deras menyer är dyra och trista. Jag håller med dej om kebaben, vet du om att folk åker långväga för att få äta den? Jag gillade också falafeln på rådhustorget (jag bor ju faktiskt i ett av husen runt rådhustorget) men tyvärr så finns den inte kvar längre. Tychos biffar har jag varit förälskad i så länge jag kan minnas. Vilka portioner. Seglarpaviljongen har jag ätit hos alldeles för lite för att kunna uttala mej, jag får se till att börja gå dit. Har du ätit på Dannys Corner någon gång ? Vi var där häromdagen och maten var väldigt god, särskilt såserna! Även om serveicen kanske var lite slö så valde jag att blunda för det!:)Det har ju förresten öppnat ett nytt ställe i Landskrona, nu minns jag inte vad det heter men det är gamla Baggens.Dom ska ha både billigare mat och lite gourmetmat!


Här hittade jag ett reportage om det, Inferno heter stället!http://www.landskronadirekt.com/arkivet/nyheter/0826.htm#080626_3

Marsala sa...

När jag kommer äter vi nog på torra land...

Anna-Eva sa...

Min kollega som är från Landskrona har sagt till mig att Dannys Corner är bäst.

Sara sa...

Ja, Dannys Corner är bra. Men bäst vet jag inte om jag kan hålla med om!:)

Anonym sa...

Deras restaurangmat var ju jättegod! Mins ej vad jag bestälde exakt, men det var en goood köttbit med perfekt synkade tillbehör...för att det var lite dyrare kanske, eller har de bytt kock? Även förrätten/efterätten var kanon den gången =D Tråkigt att höra att det ni beställde var så misslyckat =( Skummt, mvh. Hulda

Anonym sa...

Ps. Du sa förut att du saknade fikabröd.. ibland skär jag bananskivor som jag rullar i kokkos! Inte är det kakor direkt men de är jävligt smaskiga (frysta)ändå =P /Hulda

Marsala sa...

Men hördu! Vem är det som äter chévre???