måndag 14 april 2008

Portionsfiskgratäng - vardagslyx


Det här åt Timpa och jag idag. Jag åt på balkongen i solens sken. Hur nice som helst. Och det är inte så flott eller komplicerat som det ser ut. Det hela var två infrysta fisksnuttar, pulvermos och en sås gjord på fiskspadet och en gräddskvätt. Det hela tog kanske 20 minuter att fixa till. Om nu någon vill veta hur jag gjorde denna ytterst komplicerade rätt, hrm så kommer en förklaring av det enklare slaget här:

För två pers

3 portioner felix pulvermos
en smörklick
en äggula

Tillaga moset efter anvisningar på paketet. Vispa luftigt med elvisp. Vispa ner smör och äggula. peppra lite extra.

Koka två portionsbitar fisk i lite vatten, salt och peppar och lite skivad lök.

Gör en bottenredning av en klick smör och 2 msk vetemjöl, sila ner fiskspadet och späd med grädde(matlagnings går utmärkt) till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar och strö i lite dill från frysen.

Spritsa ut moset i varsin portionsform och låt det få lite färg i ugnen, 225 grader. Lägg lite sås i botten av formen, lägg på fisken, slå på resten av såsen och låt det hela få färg. Ät.

Till och med sonen som är lite fiskskeptisk slukade maten. För festligare tillfällen, lägg några räkor eller kräftstjärtar ovanpå samt en dillvippa :)

Inga kommentarer: