Från början var det här ett recept på en morotskaka, men jag kan ju aldrig låta bli att experimentera med recept och vips blev det en helt ny kaka.
200 grader ca 40 minuter
Recept:
4 dl vetemjöl
3 dl socker
1 tsk bikarbonat
0,5-1 tsk färskriven muskotnöt (löst packad i måttet)
1,5 dl kokosflingor
1,5 dl krossad ananas (avrunnen)
150 g sötpotatis
3 ägg
1,5 dl rapsolja
Blanda de torra ingredienserna. Riv sötpotatisen fint. Blanda alla ingredienser noga. Smörj och bröa (gärna med kokosflingor istället för ströbröd) en liten långpanna (20 x 30 cm). Slå ner smeten och grädda enligt ovan eller tills kakan är helt torr när du provar med sticka. Låt den svalna helt.
Topping
200 g philadelpiaost
3 dl florsocker
rivet skal från 1, 5 limefrukt
2 tsk limesaft
50 g rumsvarmt smör
Blanda ost, socker, limeskal och saft. Vispa ner det rumsvarma smöret med elvisp. Låt stå kallt tills kakan är avsvalnad.
Bred toppingen på kakan och skär den i lagom stora rutor. Förvaras i kyl.
3 kommentarer:
Jisses så gott det ser ut! Synd man inte bor granne som sagt...
Jag tror du hade varit en väldigt trevlig granne så du hade fått massor av kaka :)
Det låter märkligt med sötpotatis men också märligt gott. Måste nog testas!
Skicka en kommentar