onsdag 13 februari 2008

Himmelskt god Vit Chokladmousse med röda bär


Min kollega R-M berättade lyriskt om maten hon lagat i helgen när hon fyllde år. Och om desserten med vit choklad.. Det dröjde inte länge förrän jag tvingade henne att ge mig receptet. Och här är det. R-M serverar hallon marinerade i en skvätt sött vitt vin till. Jag nöjde mig med bara hallon men kunde inte låta bli lite rivet limeskal, pressad limesaft och en nypa socker på dem..

4 pers

2 äggulor
2 msk socker
2 dl crème fraiche (fullfet)
100 g vit choklad

Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa crème fraichen tjock och luftig. Smält chokladen. Blanda chokladen med äggvispet och rör sedan i créme fraichen. Slå upp i portionsglas och ställ kallt till serveringen. Servera med hallon. Gott, gott, gott, gott, gott!

10 kommentarer:

Bendel sa...

Jag blir ALLTID så sugen på dina efterrätter!

Anna-Eva sa...

Ha, ha. Att äta med ögonen ger i alla fall inga bilringar, som på mig :)

Nässelblom och choklad sa...

Det ser väldigt gott ut. Men hallon är inte illa det heller. Jag gillar egentligen frukt och bär allra mest. Men sen är det så kul att göra speciella efterrätter!

Anonym sa...

Mjuk och len i munnen, som godis i lyxigare form.. mmmm ja jävlar!
/Hulda

Anonym sa...

Tack för denna toppengoda och lätt
gjorda dessert.Lika god dagen efter

Anonym sa...

Jag älskar att surfa in på din sida och hitta goda recept. Den här desserten måste jag bara testa!!

Marsala sa...

Äääääääääääääääääääääh.....slurrrrrrrrrrrrrrrrp!!!
Jag äter aldrig dessert, för NÄR jag gör det så slickar jag allas tallrikar :)Varför vispar man aldrig crème fraichen här hemma?

Anonym sa...

gjorde den här igår på alla hjärtans dag till mig och min pojkvän, blev supergott!

Unknown sa...

Himmelskt och helvetiskt god på en och samma gång!

Anna-Eva sa...

Roligt att höra! Det påminde mig om att det var länge sen jag gjorde den själv..nog dags nu faktiskt..