onsdag 13 februari 2008

Himmelskt god Vit Chokladmousse med röda bär


Min kollega R-M berättade lyriskt om maten hon lagat i helgen när hon fyllde år. Och om desserten med vit choklad.. Det dröjde inte länge förrän jag tvingade henne att ge mig receptet. Och här är det. R-M serverar hallon marinerade i en skvätt sött vitt vin till. Jag nöjde mig med bara hallon men kunde inte låta bli lite rivet limeskal, pressad limesaft och en nypa socker på dem..

4 pers

2 äggulor
2 msk socker
2 dl crème fraiche (fullfet)
100 g vit choklad

Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa crème fraichen tjock och luftig. Smält chokladen. Blanda chokladen med äggvispet och rör sedan i créme fraichen. Slå upp i portionsglas och ställ kallt till serveringen. Servera med hallon. Gott, gott, gott, gott, gott!

8 kommentarer:

Bendel sa...

Jag blir ALLTID så sugen på dina efterrätter!

Anna-Eva sa...

Ha, ha. Att äta med ögonen ger i alla fall inga bilringar, som på mig :)

Nässelblom & choklad sa...

Det ser väldigt gott ut. Men hallon är inte illa det heller. Jag gillar egentligen frukt och bär allra mest. Men sen är det så kul att göra speciella efterrätter!

Anonym sa...

Mjuk och len i munnen, som godis i lyxigare form.. mmmm ja jävlar!
/Hulda

Anonym sa...

Tack för denna toppengoda och lätt
gjorda dessert.Lika god dagen efter

Tania sa...

Jag älskar att surfa in på din sida och hitta goda recept. Den här desserten måste jag bara testa!!

Marsala sa...

Äääääääääääääääääääääh.....slurrrrrrrrrrrrrrrrp!!!
Jag äter aldrig dessert, för NÄR jag gör det så slickar jag allas tallrikar :)Varför vispar man aldrig crème fraichen här hemma?

sandra sa...

gjorde den här igår på alla hjärtans dag till mig och min pojkvän, blev supergott!