tisdag 26 februari 2008

Tomatgratäng


Nu var det dags för övermogna tomater igen! Vi är verkligen dåliga på att tugga i oss denna nyttiga grönsak. Men handen på hjärtat, hur gott smakar de så här års? Nu blev tomaterna en liten gratäng av en typ som jag tycker är supergod, min man inte alls.. Du får bilda dig din egen uppfattning helt enkelt.

Tomatgratäng

3 stora tomater (väl mogna)
½ rödlök
1 vitlöksklyfta
rivet skal från en halv citron
2 msk olivolja
2-3 msk ströbröd
salt, peppar

Skiva tomaterna och lägg i en form. Hacka löken grovt och lägg ovanpå. Salta och peppra. Blanda olja, pressad vitlök och rivet citronskal. Slå detta över tomaterna och strö sedan ströbröd över hela härligheten. Baka i ugn 225 grader tills gratängen fått vacker färg. Någon färsk örtkrydda passar också utmärkt att ha i.

2 kommentarer:

Sara sa...

Det låter gott i alla fall! :)

Sara sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.