fredag 1 februari 2008

Oyster magic


Jag var verkligen väl förberedd inför ostronutmaningen trots att minnet av förra smakprovets tre timmar långa kallsup fortfarande fanns i färskt minne. Jo, mina vänner 80-talet kan kännas färskt när det gäller obehagliga upplevelser.

Jag tog i alla fall hjälp av Ostron Akademien och bestämde mig för att servera mina ostron med schalottenlök och sherryvinäger. Champagne var en given dryck och eftersom jag är en person som tar mina utmaningar på allra största allvar var det äkta vara som gällde även om det blev en pytteflaska av den ädla franska drycken.

Plötsligt stod jag där i köket med allting förberett. Togge hade krossat isen, champagnen var lagom kyld och ...och JAG måste ju öppna ostronen. Hoppsansa, det hade jag ju aldrig gjort förr. De såg ut som två oigenomtränliga cementlumpar och jag petade lite med kniven på måfå. Och simsalabim! Det var ju hur enkelt som helst att forcera ostron. Jag ska nog ställa upp i nån ostronöppnartävling i år he, he. Jag måste vara en naturbegåvning inom nämnda område.

Nåväl, ostronen preparerades, champagnen öppnades och voilá, det var dags! Slurp, sa jag medan min man skeptiskt tittade på. Slurp, sa Togge emedan han kraftigt ruskade på huvudet och förflyttade sig ut på toa.

Utvärdering: Champagnen var utsökt. Och jag, ja jag kan nog sluka ett ostron eller två till i mitt liv bara champagnen är av tillräckligt god kvalitet.

3 kommentarer:

Marsala sa...

Jag tror att gratinerade ostron också går bra till Champagne!

Bendel sa...

Och jag som gillar ostron vill nästan bara äta dem naturella,efter ett tag känner man ju hur olika söta osv ostron kan vara.

Anna-Eva sa...

Det blir naturella nästa gång. Jag lovar :)