lördag 9 augusti 2008

Ellens café i Ransvik


Om du besöker Nordvästskåne ska du absolut inte missa att besöka Kullen, eller Kullaberg som det ju egentligen heter. För mig har området en alldeles speciell plats i mitt hjärta och det är min pappa som placerat det där. Det finns så mycket att se och uppleva att det absolut inte räcker med en dag i området.

Men om du har ont om tid och bara vill ha en liten flukt och en fika...då rekommenderar jag en promenad från Mölle till Ellens café i Ransvik. Glöm överreklamerade Flickorna Lundgren och allt annat du hört talas om.

För att komma till caféet kan du givetvis ta bilen men då går du miste om en upplevelse. Ta dig i stället till Mölle, det går snabbt och raskt med buss från Helsingborg om du inte vill bila. Sedan promenerar du längs havskanten tills berget börjar ta vid. Då blir det lite strapatsrikt men kul och bedårande vackert. Efter ungefär 20-30 minuters promenad är du sedan framme och kan njuta av gott kaffe och hembakat i en miljö som är så vacker och trevlig så man bara vill stanna kvar egentligen.

Togge och jag promenerade dock vidare längs den röda stigen upp till Kullens fyr men det kan man ju göra som man vill.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken reklam!
Vi tackar för den... ;D

/Ellens dotter

Anna-Eva sa...

Klart jag gör reklam för världens bästa fik!!