fredag 1 augusti 2008

Räkor i kräftlag


Favorit i repris. Jag tycker att dessa räkor är godare än kräftor. Så är det bara. Självklart går lagen även att använda som ny lag till frysta kräftor också!

Koka en lag av:

1 liter vatten
2 msk salt
1 tsk socker
8-10 st dillkronor + några extra

Låt lagen koka 3-4 minuter och sedan svalna helt innan du silar den över 500 g räkor med skal. Lägg i 2-3 nya dillkronor och ställ räkorna i kylen över natten eller minst 4 timmar.

3 kommentarer:

Marsala sa...

Och doften därutav gjorde att jag träffade Pelle. Det höll till efter pappa dog...

Hans sa...

Ska räkorna vara frysta eller tinade?
Hans

Anna-Eva sa...

Det har ingen betydelse Hans men tänk på att du ska räkna tiden i lagen från att de är tinade, annars kommer de inte att dra åt sig av lagen..