fredag 1 augusti 2008

Sommarsallad med rökt makrill


Det här är verkligen en riktig sommarsallad trots att ingredienserna kan köpas året runt. Salladen passar bra som en lätt lunchrätt i värmen.

Detta behövs:

1 påse babyspenat, färsk ca 70 g
1 burk kronärtskockshjärtan i vatten, ca 390 g burk
1 ask physalis, 100 g
200 g rökt makrillfilé
1 klyfta vitlök
1-2 tsk rosépeppar, krossas i mortel
3 msk olivolja
1 msk pressad citron
rivet skal från ½ citron
½ tsk chiliflakes
en liten nypa salt, nymalen vitpeppar
Skär kronärtskockan i bitar och lägg i en skål. Rensa ner makrillen i små bitar i samma skål. Slå på alla kryddor, citron och olja. Hit kan salladen förberedas. Den smakar bäst om den får stå till sig någon timme. Skär physalisen i halvor och blanda ner i salladen tillsammans med spenatbladen. Servera gärna salladen med en kokt ägghalva och ett gott bröd.

Inga kommentarer: