torsdag 21 augusti 2008

Hur gör DU när du rengör ugnen?


Timpa hade bakat kladdkaka och formen läckte. Smet brände fast i botten på ugnen. Givetvis glömde jag bort detta och satte på ugnen dagen efter vilket resulterade i total katastrof i ugnen.

Alltså var jag tvungen att rengöra den. Jag är astmatiker och kan inte andas om jag försöker mig på att använda starka ugnsmedel. Därför smorde jag in ugnen med såpa, vilket är det enda rengöringsmedel jag använder. Det hjälpte inte alls.

Jag ställde in mig på svinto, muskelkraft och tid, massor av tid. Men så kom jag på att jag fått några sådana där "tabletter" med maskindiskmedel av Christina för att göra rent stekjärnet med. Jag löste upp en sån i lite hett vatten och kletade in ugnen med det.

Vips lossnade det mesta och jag behövde bara köra en liten avslutande runda med Svinto. Sedan tog jag spisen också när jag ändå höll på. Det blir till att köpa hem maskindiskmedel..

5 kommentarer:

Stellan sa...

Det där med såpa funkar ju sådär, alltså. Jag har inte astma, som tur är. Så jag bränner på med värsta sortens giftigt skit. För övrigt bra även till grillgallret.

När vår gamla spis pajade, köpte vi en ny, och den har nån slags beläggning som gör att skiten inte fastnar. Utom på botten, så allt som annars hade fastnat på tak och väggar ramlar ned.

Camilla sa...

Jag har kört med sopa men det fungerar inget vidare.

Maskindiskmedel måste provas. Jag har använt det några gånger när jag fått ett ryck och gjort rent termosar och muggar som blivit bruna av te. Det har fungerat utmärkt, men är väl giftigt som attan.

Anna-Eva sa...

Maskindiskmedel kan inte vara giftigare än ugnsrengöringsspray tycker jag. Jag använde inte ens handskar och fick inga problem med händerna, fast det är väl olika med olika märken.En självrengörnade ugn hade varit guld men så bor jag i hyresrätt och får nöja mig med det jag har :)

Camilla sa...

Nej, inte giftigare än ugnsrengöringsspray men giftigare än såpa som annars är ett utmärkt rengöringsmedel.

Jag köper så lite rengöringsmedel som möjligt med tanke på miljön, men ibland är det smidigt med starkare grejer.

Marsala sa...

Rakblad först och lite medel sen kanske?