måndag 25 augusti 2008

Kycklingfilé med soltorkad tomat och halloumigratinerad potatis


Idag lagade Timpa och jag mat ihop. Det var trevligt och blev gott. Förhållandevis enkelt var det också.

Kycklingen

4 kycklingfiléer
10 soltorkade tomater i olja
1-2 vitlöksklyftor
olja från tomaterna
färsk basilika (ca en halv kruka)
peppar

Mixa tomaterna med basilikan, vitlöken och några skedar olja. Smaka av med peppar. Salt lär inte behövas. Skär filéerna i skivor men inte helt igenom utan som med hasselbackspotatis. Kleta ner tomatgegga mellan skivorna och runt om filéerna om det blir något över. Lägg i ugnssäker form och baka i ugn 225 grader ca 20 minuter.

Potatisen

1 kg potatis
0,5 dl olivolja
250 g halloumi
peppar
smörklickar

Skala och skiva potatisen och blanda den med oljan. Riv osten grovt. Lägg hälften av potatisen i en form. Peppra och smula över hälften av osten. Lägg på resterande potatis och smörklickar. Peppra och lägg osten överst. Baka av i 225 grader ca 45 minuter. Servera potatisen med kycklingen och en god grönsallad.

6 kommentarer:

lina sa...

Den där potatisen måste testas, jag älskar ju halloumi!

Anna sa...

Jag måste också testa potatisen! Jag brukar alltid bara marinera och grilla halloumin och typ äta bröd, bulur, pasta eller ngt annat till samt en god sås men det är ju kul att variera :)

Marsala sa...

Intressant sätt att använda halloumin på. Vems idé?

Anna-Eva sa...

Testa ni, jag var nöjd med resultatet:) Maria, det var jag som hittade på, jag var sugen på allt möjligt men kombinerde det hela istället. Men Timpa har blivit riktigt duktig i köket :)

Erika sa...

Igår testade jag potatisen. Den blev god! Bra idé att använda halloumi på, precis som de andra har skrivit så fastnar man lätt i att bara steka den.

Anna-Eva sa...

Min man tycker osten är totalt ointressant stekt men här slank den ner hur lätt som helst. Kul du gillade det. Nu får vi hitta ännu fler användningsområden tycker jag :)