Baka utan ugn kan vara praktisk i sommarstugan eller husvagnen. Här är ett recept på risbollar.
Enkla och snabba att fixa.
100 g SMÖR (eller mjölkfritt margarin)
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 dl havregryn
2 dl puffat ris ( Vårgårda ris)
Vispa helst med elvisp smör och socker riktigt luftigt. Rör ner havregrynen och riset. Forma bollar och rulla sedan dessa i mer puffat ris. Förvara helst i kylskåp.
27 kommentarer:
Jag antar att tröstematen kommer fram nu. Funkar dom här?
Japp, åt en halv sats idag :)
För mycket socker, Gott att hälla över lite oboy!
übergoda
hur många blir det på en sats??
goda risbullar
hej!vill bara säga tack så hjärtligt för detta fina recept på risbollar! jag har letat länge efter detta recept och ska äntligen göra mina egna!
tack ännu en gång!
/en 24-åring som älskat risbollar sedan barndomen,både mammas och mina favoriter:)
Tack för ett fint recept :) Blev jättegoda!
bra recept ni har gjort det kan vara bra när man ska ha gäster
Suuuuupermumsigt! Har letat länge efter ett sånt här recept! De smakar exakt som när man var liten... fast dessa är bättre... utan konserveringsmedel... ! ;-)
TACK
nu är dom i kylen sen blir det smaka av dom goda bollarna :)
Googlade på Risbollar och recept och hamnade här :) Detta måste provas!
hejsan, ska man smälta smöret innan man använnder elvisen ?/ nybörjare
Nej, nej, nej inte smälta smöret :)
/A-E
Jätte goda risbullar ska baka desse nu till ett barndop.
Dom smakar som såna köpta ju.
Ska prova och ta i lite mjölk några droppar så det blir lättare att få i hopa dom.
Åt dessa som jag stoppade i en källarfranska. På första skolrasten..supergott! Äntligen har jag hittat receptet!
Vad kul att ni är så många som uppskattar det här receptet =)
mumms mumms för folk som inte har mycket tid. går snabbt att sätta i hopa och goda att äta :D super super !!! :D
Tack! Dessa är ybergoda och kan inte sluta äta dom! Har gjort dom tre gånger nu efter detta receptet, du har gjort de läsbart för både unga och gamla ;)
Kul att höra Mathilda och även anonym ovan :)
Jättegoda! Precis gjort en omgång :-)
När jag gör risbollar tar jag florsocker istället så smakar det inte lika sött. Jag vispar dessutom en äggvita för att få dem porösare o häller även äggulan i smeten.
Kan man frysa dom ?☺
Hej. Är osäker på om riset blir bra då. Tror det blir löst och inte så aptitligt. Provfrys en nåt dygn. Tina o testa. Skriv gärna hur det gick sen.
Hej. Är osäker på om riset blir bra då. Tror det blir löst och inte så aptitligt. Provfrys en nåt dygn. Tina o testa. Skriv gärna hur det gick sen.
Kan frysas! innan men vänta och rulla dem i riset tills dubbar fram :)
Jag har en dl neutral matolja som vispas med smör socker super fluffigt blir det
Skicka en kommentar